OAK Beograd treći na tabeli

Kao što smo već pisali početkom maja, na kraju svake sezone klubovi se rangiraju na osnovu bodova koje su sakupili na svim takmičenjima u toj godini. Nakon osvajanja Ekipnog prvenstva Srbije, ovu godinu OAK Beograd završava kao treći na tabeli uspešnosti klubova!

Nakon veoma uspešne zimske sezone, OAK Beograd je u toku letnje sezone sakupio još 49320 bodova i tako sa ukupno 84644 završio na trećem mestu u Srbiji!

Ovom uspehu, pre svega, doprineo je predan rad naših atletičara i trenera, sjajni rezultati i medalje na državnim i međunarodnim takmičenjima. Najznačajnije medalje osvojili su Asmir Kolašinac na Prvenstvu Mediterana u Oranu i Natalija Dragojević na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Jerusalimu. Pored njih, naš klub su na međunarodnoj sceni predstavljali i osvajali medalje i Aleksa i Boško Kijanović, Luka Trgovčević i Anja Lukić u kategoriji seniora. Od mlađih juniora, pored Natalije, na Evropskom prvenstvu su učestvovali i Balša Milić i Jovana Milošević.

Državni rekordi

U kategoriji oborenih rekorda Srbije, naš klub je sakupio ubedljivo najveći broj bodova – 18650. U kategoriji mlađih juniora, rekorde u dvorani su oborili Balša Milić na 60m i 400m, mlađe juniorska štafeta 4x200m (Stanimirović, Skerović, Butković, Milić). Kod starijih juniora nacionalna štafeta 4x400m je oborila državni rekord, a u njenom sastavu su se našli i naši Balša Milić i Luka Vučković. Klupska starije juniorska štafeta 4x400m (Stojanovski, Vučković, Sekulić, Milić) postavila je novi državni rekord u dvorani 3:22.96. U kategoriji seniora, Aleksa Kijanović je popravio svoj rekord na 60m rezultatom 6.66s, Boško Kijanović je oborio 30 godina star rekord na 400m sa 46.22s, dok je Anja Lukić istrčala 60m prepone za 8.14s i oborila rekord iz 2009. godine. Seniorska štafeta 4x400m u sastavu Kijanović, Sekulić, Mandić, Milić, postavila je državni rekord rezultatom 3:16.51. U toku letnje sezone, Boško Kijanović je nekoliko puta obarao rekorde za mlađe seniore na 400m i 200m, a na Prvenstvu Srbije za seniore je uspeo da obori i 38 godina star seniorski rekod na 200m.

Tabela uspešnosti klubova 2022

Čestitamo svim našim takmičarima i trenerima na uspešnoj takmičarskoj godini!

Leave a Comment