OAK trenutno najbolji klub u Srbiji!

Na kraju svake sezone rangiraju se klubovi po broju osvojenih bodova koje su sakupili na Prvenstvima Srbije, Kupovima, Ekipnim prvenstvima, međunarodnim takmičenjima, kao i na osnovu postignutih državnih rekorda. Nakon zimske sezone OAK Beograd se nalazi na prvom mestu i trenutno je najbolji klub u Srbiji! 

Uspešna zimska sezona takmičara OAK-a doprinela je velikom broju bodova na tabeli. 

Poslednje nedelje januara održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore u dvorani, gde su atletičari OAK-a osvojili 13 medalja, od čega 6 zlatnih, čime su završili na vrhu tabele po broju osvojenih medalja! Među osvajačima medalja, posebno se izdvojila Natalija Dragojević koja je rezultatom 12.89m u troskoku postala šampionka Srbije za juniore i ujedno potvrdila norme za Evropsko prvenstvo u Izraelu i Svetko prvenstvo u Kolumbiji! 

Početkom februara, na Prvenstvu Srbije za seniore u dvorani, naši takmičari su osvojili 16 medalja, od čega je bilo čak 9 zlatnih! Kako je to bilo najviše zlatnih medalja jednog kluba, OAK je završio PS u dvorani kao najuspešniji klub. 

Na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore osvojili smo 6 medalja i postavili tri državna rekorda! Balša Milić je postao šampion Srbije na 60m i 400m uz nove državne rekorde za mlađe juniore, a osvojio je zlatnu medalju i kao član štafete 4x200m (Vuk Stanimirović, Rastko Skerović, Vanja Butković, Balša Milić) koja je takođe postavila državni rekord. 

Na Prvenstvu Balakana za starije juniore, juniorska štafeta 4x400m osvojila je bronzanu medalju uz novi državni rekord. U sastavu štafete pored Mihajla Katanića i Nikole Kostića, bili su i naši Balša Milić i Luka Vučković. 

Na Prvenstvu Balkana u dvorani, OAK je imao četiri predstavnika, od kojih su se dvojica okitili medaljama. Aleksa Kijanović bio je drugi istrčavši novi državni rekord 6.66s na 60m. Luka Trgovčević je bio treći na 60m prepone. Boško Kijanović je završio na četvrtom mestu na 400m, dok je Anja Lukić bila peta na 60m prepone. 

Belgrade Indoor Meeting odrzan 7. marta u Beogradskoj areni obeležili su atletičari OAK-a uz oborene državne rekorde i ispunjene norme za Svetsko prvenstvo u dvorani. Boško Kijanović je istrčao fenomenalnih 400m za 46.22 sekunde i time oborio državni rekord koji je bio u vlasništvu Slobodana Brankovića čak 30 godina! Anja Lukić je uspela da postavi novi državni rekod na 60m prepone istrčavši 8.14s što je 6 stotinki brže od prethodnog rekorda Jelene Jotanović iz 2009.godine. 

Kao što smo već pisali, OAK je bio klub sa najviše predstavnika na Svetskom prvenstvu u dvorani. Našu zemlju, kao i naš klub, predstavljali su Asmir Kolašinac, Aleksa i Boško Kijanović, Luka Trgovčević i Anja Lukić! 

Na Kupu Srbije u bacanjima za mlađe juniore i seniore, osvojili smo 3 medalje i ekipno završili na četvrtom mestu.

Čestitamo svim našim takmičarima i trenerima na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama i želimo im još uspešniju letnju sezonu!

Predstojeća takmičenja možete pogledati u Kalendaru Srpskog atletskog saveza.

Leave a Comment