Natalija do bronze na EP U18!

Na Evropskom prvenstvu U18 koje je održano od 4. do 7. jula ove godine u Jerusalimu, boje Srbije iz našeg kluba branili su Natalija Dragojević, Jovana Milošević i Balša Milić.

Natalija 13.04m u finalu ženskog troskoka!

Prvog dana takmičenja na zaletište je izašla Natalija Dragojević. Ona je već u drugom skoku preskočila normu za finale skočivši 12.79m. Tim skokom je završila na drugom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi i obezbedila svoje mesto među 12 najboljih troskokašica Evrope! Dan kasnije održano je finale koje je Natalija odlično otvorila skokom u prvoj seriji 12.81m. Nakon tri serije bila je na četvrtom mestu, da bi u četvrtoj seriji prvi put u karijeri preskočila 13m i sjajnim skokom 13.04m se popela na treće mesto! Natalijina bronzana medalja je bila ukupno treća medalja za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za mlađe juniore.

Natalija Dragojević, EP U18, skok 13.04m

Odlične trke Jovane i Balše u kvalifikacijama

Prvog dana se takmičio i Balša Milić. Svoju kvalifikacionu trku na 400m istrčao je za 49.98s što je svega 0.02s slabije od njegovog ličnog rekorda! Ovim rezultatom Balša je zauzeo peto mesto u grupi, a ukupno odlično 17. mesto u Evropi!

Drugog dana takmičenja takmičila se Jovana Milošević na 200m. U prvoj kvalifikacionoj grupi Jovana je zauzela šesto mesto novim ličnim rekordom 24.80s, dok je u ukupnom plasmanu zauzela sjajno 13. mesto!

Balša Milić, Ep U18, 400m
Jovana Milošević, EP U18, 200m

Čestitamo našim takmičarima i njihovim trenerima, Slavici Momirović i Goranu Trifuncu na sjajnim rezultatima i želimo im još dobrih rezultata u nastavku sezone!

Sve rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Leave a Comment