Mediteranske igre: Asmir srebrni, Anja peta

Mediteranske igre se održavaju svake 4 godine i okupljaju sportiste iz 25 država koji se takmiče u 28 sportova. Ove godine Mediteranske igre su održane u Oranu, Alžir. Srbiju i naš klub predstavljali su legenda srpske atletike Asmir Kolašinac i šampionka Mediterana za mlađe seniore iz 2019. godine, Anja Lukić.

Asmir Kolašinac vicešampion Mediterana!

Nakon sjajnih 20.47m na Prvenstvu Srbije za seniore, u finalu Mediteranskih igara, Asmir je zabeležio rezultat 20.37m i tako osvojio srebrnu medalju! Interesantno je da je Asmir gotovo na isti dan, pre 10 godina osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, što samo potvrđuje njegov kvalitet koji održava godinama. Čestitamo Asmiru i njegovom treneru Nikoli Tomasoviću na sjajnim rezultatima i želimo im uspešan ostatak sezone!

Anja uz lični rekord do finala Mediteranskih igara

Anja je u svojoj kvalifikacionoj trci istrčala lični rekord 13.26s i zauzela peto mesto u grupi, te se na osnovu rezultata plasirala u finale! Tim rezultatom se približila državnom rekordu (13.19s) koji drži Jelena Jotanović. U finalnoj trci, rezultatom 13.40s završila je na petom mestu! Čestitamo Anji i njenom treneru Marku Milinkovu i želimo im odlične rezultate i u nastavku sezone!

Anja Lukić, Mediteranske igre, 100m prepone 13.26s

Sve rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Leave a Comment