Završeno Evropsko prvenstvo u Istanbulu

U nedelju, 5. marta, završeno je Evropsko prvenstvo u Istanbulu. Takmičari OAK-a, Asmir Kolašinac, Boško Kijanović, Luka Trgovčević i Anja Lukić imali su uspešne nastupe u svojim disciplinama.

Asmir Kolašinac je ostvario najviši plasman od naših takmičara. On je zauzeo 11. mesto u bacanju kugle sa rezultatom 19.63m. Iako se mučio sa povredom dva meseca, on je ove sezone zabeležio dva puta odličan rezultat 20.36m. Nažalost, na Evropskom prvenstvu nije uspeo da ponovi rezultat preko 20m koji bi ga svrstao u 8 najboljih kuglaša Evrope.

Asmir Kolašinac, EP u Istanbulu 2023
izvor: Chiara Montesano | European Athletics

Boško Kijanović je zauzeo četvrto mesto u grupi, a ukupno 21. mesto na 400m rezultatom 47.36s. Boško je istrčao trku na nivou ovogodišnjih rezultata, što nije bilo dovoljno da se nađe među 16 najboljih takmičara u Evropi. Za polufinale je trebalo ispod 47s, odnosno 46.66s.

Boško Kijanović, EP u Istanbulu 2023
izvor: Chiara Montesano | European Athletics

Anja Lukić je zabeležila rezultat na nivou najboljeg ostvarenja sezone. Ona je 60m prepone istrčala za 8.23s čime je zauzela sedmo mesto u grupi, a 24. u ukupnom plasmanu. Za mesto u polufinalu bila joj je potrebna trka na nivou državnog rekorda, 8.14s, koji je trčala prošle sezone.

Anja Lukić, EP u Istanbulu 2023
izvor: Chiara Montesano | European Athletics

Luka Trgovčević je završio trku na 60m prepone na šestom mestu u grupi sa rezultatom 7.91s. U ukupnom plasmanu Trgovčević je zauzeo 25. mesto. Da bi se našao u polufinalu bilo je potrebno da istrči dve stotinke brže od ličnog rekorda 7.79s.

Luka Trgovčević, EP u Istanbulu 2023
izvor: Chiara Montesano | European Athletics

Čestitamo našim takmičarima i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima i uspešnoj zimskoj sezoni!

Sve rezultate takmičenja možete pogledati na linku.

Leave a Comment