OAK sa četiri predstavnika na EP u Istanbulu

Evropsko prvenstvo u dvorani se održava od 3. do 5. marta u Istanbulu, u Turskoj. Reprezentacija Srbije broji 12 takmičara, od čega čak trećinu čine takmičari OAK-a! Boje Srbije iz našeg kluba braniće Boško Kijanović, Asmir Kolašinac, Luka Trgovčević i Anja Lukić.

Prvi na borilište izlazi Asmir Kolašinac. Asmir je ove sezone kuglu bacio 20.36m i boriće se sa 18 takmičara za plasman među 8 najboljih kuglaša Evrope. Kvalifikacije bacanja kugle su na programu 2. marta od 17.12h.

Drugi na stazu izlazi Boško Kijanović. Boško je normu za Evropsko prvenstvo ispunio prošle godine kada je istrčao nacionalni rekord u dvorani 46.22s. Kvalifikacije trke na 400m ga očekuju 3. marta u 7.50h.

Naši preponaši, Anja Lukić i Luka Trgovčević svoje kvalifikacije imaju u subotu, 4. marta. Anja je ove sezone najbrže trčala 8.22s, dok je Luka štopericu zaustavio na 7.87s. Njih dvoje će se boriti za ulazak u polufinale među 16 najboljih preponaša/ica Evrope. Anjine kvalifikacije počinju od 8.35h, a Lukine od 9.20h.

Svim našim takmičarima želimo mnogo sreće i uspešne nastupe!

Rezultate takmičenja možete pratiti ovde. Live stream

Leave a Comment