SP Oregon: Boško bez polufinala

Trećeg dana Svetskog Prvenstva u Oregonu, 17. jula, održane su kvalifikacije na 400m za muškarce. Naš Boško Kijanović je trčao u četvrtoj grupi i usled peha koji ga je zadesio završio na 7. mestu u grupi a ukupno na 35. mestu s rezultatom 46.85s.

Boško Kijanović je nakon fenomenalne zimske sezone nastavio sa sjajnim rezultatima i na otvorenom. Na mitingu u Kalamati, gde je i otvorio svoju letnju sezonu, Boško je istrčao lični rekord 45.72s. Već početkom juna, na mitingu u Ženevi, on je ponovo oborio lični rekord istrčavši 45.59s. Nakon toga postaje vicešampion Balkana i prisvaja titulu šampiona Srbije po peti put!

Na Svetskom prvenstvu, Boško je trčao u četvrtoj kvalifikacionoj grupi. Na startu trke zadesio ga je peh, njegov startni blok je proklizao, nakon čega je Boško posrnuo i izgubio dragoceno vreme koje nije uspeo da nadoknadi do kraja trke. Njegovo vreme je iznosilo 46.85s, dok je za polufinale bilo potrebno istrčati 46.01s. S obzirom na to da je Boško ove sezone gotovo sve trke trčao ispod 46s, mogla se očekivati borba za polufinale da nije bilo peha sa stratnim blokom. U svakom slučaju, Boško je s rezultatom 46.85s zauzeo 35. mesto na svetu i ovim putem čestitamo njemu i njegovim trenerima Stanoju Burliću i Darku Šapiću!

Boška još očekuje Evropsko prvenstvo koje se održava od 15. do 21. avgusta u Minhenu.

Rezultate kvalifikacija možete pogledati ovde.

Leave a Comment