Rekordna 4 takmičara OAK-a na EP u Minhenu

Posle Korona virusa i odlaganja EP na otvorenom 2020. godine, kontinentalni šampionat će se ponovo održati za manje od deset dana. EP u Minhenu će obeležiti rekordna četiri takmičara iz našeg kluba, Asmir Kolašinac, Boško Kijanović, Luka Trgovčević i Anja Lukić.

Predvodnik plavo-belog dela reprezentacije Srbije će svakako biti Asmir Kolašinac (bacanje kugle) koji je i najiskusniji član našeg tima. Asmir, jedan od najboljih bacača kugle u istoriji Srbije, putuje na svoje šesto uzastopno EP na otvorenom. Posle Barselone, Helsinkija, Ciriha, Amsterdama i Berlina, sada je došao na red i Minhen. Njemu je ovo već treće veliko takmičenje ove sezone (SP dvorana, Mediteranske igre), a tamo ide sa ličnim rekordom od 21.58m.

Asmir Kolasinac EP u Minhenu

Od tri vatrena krštenja na šampionatima Evrope na otvorenom za OAK, jedno je pripalo Anji Lukić. Zasluženo se našla među najbržih 36 preponašica starog kontinenta ove sezone i time obezbedila plasman na EP. Trenutno u našoj zemlji ima dosta atletičara koji mogu probiti granice državnih rekorda, a među njima je i Anja. Imala je ove sezone jako brze trke, čak i brže od rekorda Srbije na 100m prepone (13,17s) ali uz nedozvoljen vetar. Zbog toga, ona u Minhen putuje sa rezultatom 13,26s kojim je osvojila 5. mesto na Mediteranskim igrama ovog leta.

Anja Lukic EP u Minhenu

Posle svih najvećih takmičenja pod krovom, Luka Trgovčević stiže i na svoje prvo EP na otvorenom. Minhen će za njega sigurno biti poseban jer je izborio mesto u reprezentaciji iako je ove sezone imao manje sreće sa takmičenjima i okolnostima na koje ne može uticati. U Nemačku putuje sa ličnim rekordom 13,79s na 110m prepone.

Luka Trgovcevic EP u Minhenu

Državni rekorder na 200m za seniore i na 400m za mlađe seniore od ove sezone, nastavlja svoj put do vrha i u Minhenu. Boško Kijanović je zimus bio 10. na Svetskom prvenstvu u dvorani, a sada posle sezone iz snova, ima priliku da se pokaže prvi put na kontinentalnom šampionatu. U Oregonu na SP prošlog meseca nije imao sreće sa startnim blokom, ali se sada nadamo da će sve biti u njegovu korist. Bole od juniorskih dana pomera granice sprinta u Srbiji i jedan je od najboljih u istoriji i na 400m, gde sa ličnim rekordom od 45.59s putuje u Minhen.

Bosko Kijanovic EP u Minhenu

Svim našim takmičarima i njihovim trenerima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata!

Takmičenje će direktno prenositi Radio-Televizija Srbije (RTS).

Rezultate uživo možete pratiti ovde.

SATNICA

PONEDELJAK, 15. avgust
10:00h Asmir Kolašinac (kugla) kvalifikacije
19:00h Boško Kijanović (400m) kvalifikacije
20:58h Asmir Kolašinac (kugla) finale
UTORAK, 16. avgust
09:35h Luka Trgovčević (110m pr.) kvalifikacije
12:25h Boško Kijanović (400m) polufinale
SREDA, 17. avgust
20:30h Luka Trgovčević (110m pr.) polufinale
22:22h Luka Trgovčević (110m pr.) finale
SUBOTA, 20. avgust
20:43h Anja Lukić (100m pr.) kvalifikacije
NEDELJA, 21. avgust
19:10h Anja Lukić (100m pr.) polufinale
20:45h Anja Lukić (100m pr.) finale

Leave a Comment