Prvenstvo Beograda za mlađe pionire

U subotu 7. maja, na stadionu Vojne akademije, održano je Prvenstvo Beograda za mlađe pionire. Ovim takmičenjem je letnja sezona zvanično počela, a naši najmlađi takmičari su već pokazali da su spremni za sjajne rezultate. Na prvenstvu je ukupno učestvovalo 276 dečaka i devojčica, od čega je njih 21 iz našeg kluba.

Takmičari OAK-a su osvojili ukupno 6 medalja.
Dunja Popović je u kvalifikacijama na 60m istrčala lični rekord 8.39s, dok je u finalu zabeležila rezultat 8.43s i u konkurenciji od 83 takmičarke završila na prvom mestu! Dunja je bila i član ženske štafete 4x100m (Ana Lazarević, Kasija Milosavljević, Dunja Radisavljević, Dunja Popović) koja je takođe uzela zlatnu medalju. Pored 60m i štafete 4x100m, Dunja se takmičila i u skoku u dalj, gde je rezultatom 4.84m zauzela drugo mesto.
Nađa Radivojević je hicem od 50.75m postala šampionka Beograda za mlađe pionirke u bacanju vortexa! Nađa je bacala i kuglu, gde je zauzela drugo mesto.
Nina Gutović se takmičila u skoku u vis i osvojila srebrnu medalju!

Prvenstvo Beograda U14, 2022, OAK Beograd
Prvenstvo Beograda za mlađe pionire, 2022, OAK Beograd

Kod mlađih pionirki, na 60m Kasija Milosavljević je ušla u A finale, dok su Lara Bradić i Ana Lazarević uspele da obezbede mesto u B finalu.
U konkurenciji mlađih pionira na 60m u B finale plasirao se i takmičar BAK-a David Hogl.

U disciplini 60m prepone Isidora Kalenić je bila peta, a Dunja Radisavljević osma.

Čestitamo svim našim takmičarima i njihovim trenerima na postignutim rezultatima!

Sve rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Leave a Comment