Prvenstvo Srbije za seniore: 10 medalja za OAK

Ovog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za seniore u Atletskoj dvorani na Banjici. Takmičari OAK-a su osvojili ukupno 10 medalja, od čega je polovina zlatnih!

Boško Kijanović je postao dvostruki šampion Srbije pobedivši u trkama na 400 i 200m. Na 400m je zabeležio rezultat 47.16s dok je 200m istrčao za 21.35s. Boško je prošlogodišnjim nacionalnim rekordom na 400m u dvorani ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Istanbulu koje se održava početkom marta ove godine.

Boško Kijanović, Prvenstvo Srbije za seniore
Boško Kijanović, 400m

Luka Trgovčević je pobedio u trci na 60m sa preponama i odbranio titulu šampiona Srbije rezultatom 7.94s. Zahvaljujući dobrim rezultatima, Luka je uspeo da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo u Istanbulu.

Luka Trgovčević, Prvenstvo Srbije za seniore
Luka Trgovčević, 60m prepone

Anja Lukić je odbranila titulu šampionke Srbije na 60m sa preponama izjednačivši svoj najbolji rezultat ove sezone 8.22s. Anja je takođe uspela da se kvalifikuje na svoje drugo Evropsko prvenstvo u dvorani.

Asmir Kolašinac je još jednom zabeležio odličan rezultat u bacanju kugle, 20.36m, i postao vicešampion Srbije čime je pokazao da je u odličnoj formi pred Evrpsko prvenstvo.

Aleksa Kijanović je nakon sjajnih 6.67s u kvalifikacijama, u finalu trke na 60m ponovo izjednačio državni rekord 6.66s i odbranio titulu šampiona Srbije! Nažalost, norma za Evropsko prvenstvo mu je izmakla za svega 3 stotinke.

Aleksa Kijanović, Prvenstvo Srbije za seniore
Aleksa Kijanović, 60m

Muška štafeta 4x200m u sastavu Danilo Majstorović, Ivan Marković, Filip Stojanovski, Teodor Mijajlović, osvojila je srebrnu medalju rezultatom 1:30.45.

Natalija Dragojević je ponovo zabeležila rezultat preko 13m (13.01m) i osvojila bronzanu medalju.

Ivan Marković je osvojio bronzanu medalju u trci na 400m rezultatom 48.79s.

Bronzanu medalju na 60m osvojio je Danilo Majstorović rezultatom 6.91s.

Čestitamo svim našim takmičarima na sjajnim rezultatima i uspešnoj sezoni! Želimo mnogo sreće Bošku, Asmiru, Luki i Anji na predstojećem Evropskom prvenstvu u dvorani koje se održava od 2. do 5. marta u Istanbulu!

Sve rezultate Prvenstva Srbije za seniore možete pogledati ovde.

Leave a Comment