Održano Prvenstvo Beograda za atletske škole

Naši mali plavo-beli šampioni zasijali su na Prvenstvu Beograda za atletske škole! Takmičenje je održano u nedelju 27. marta u Atletskoj dvorani. Beogradski atletski klub predstavljalo je preko 30 dečaka i devojčica, a pored toga što smo se sjajno proveli uspeli smo i da osvojimo čak 12 medalja!

Atletske školice A

U trci 50m za devojčice naš klub su predstavljale Dunja Zečević, Danica Mijatović, Sofija Vlaović, Antonina Terzić i Tijana Zulević. Kod dečaka takmičio se Sergej Saksida. Dunja Kaps je na 50m prepone zauzela prvo mesto u grupi, a ukupno peto, dok je Nevena Savić bila druga u svojoj grupi, ukupno 15. U skoku u dalj iz zone takmičile su se Jovana Anđelković, Ivona Obradović, Andrea Topalović i Jana Stević. Najbolje se plasirala Jovana Anđelković (4.mesto) kojoj je falilo samo 2cm za medalju! Kod dečaka na 50m prepone takmičili su se Dušan Radisavljević i Marko Dragojević. Dušan je osvojio bronzanu medalju, a Marko je bio peti! U skoku u vis Nikola Ristić je bio četvrti dok je Aleksa Andrić osvojio bronzanu medalju! U disciplini 150m za devojčice takmičile su se Čarna Arsić i Iva Arsenijević. Čarna je imala najbolje vreme i osvojila je zlatnu medalju! Kod dečaka na 150m drugo mesto je osvojio naš Andrija Lero kome je zlatna medala izmakla za svega jednu stotinku! Na kraju, devojčice su u štafeti zauzele četvrto mesto dok su dečaci bili drugi!

ZLATO
Čarna Arsić – 150m

SREBRO
Andrija Lero – 150m
Štafeta – (Luka, Andrija, Aleksa, Dušan i Marko)

BRONZA
Dušan Radisavljević – 50m prepone
Aleksa Andrić – skok u vis

Atletske školice A, osvajači medalja

Atletske školice B

Kod devojčica na 50m imali smo 7 predstavnica, a to su Sofija Govedarica, Hana Džandžanović, Sofija Stojković, Jana Andrić, Andrea Đorđević, Tara Grujić i Milena Savić. U konkurenciji od 68 takmičarki drugo mesto osvojila je Sofija Gvedarica, dok su se u prvih osam našle i Hana Džandžanović i Sofija Stojković koje su zauzele šesto i sedmo mesto! U skoku u dalj za dečake takmičio se Nikola Radanović koji je bio osmi. U disciplini 50m za dečake predstavljali su nas Petar Joksimović, Nemanja Janković, Luka Bjelanović i Strahinja Obradović. Nemanja je bio sedmi, Luka osmi dok je Petar bio drugi i osvojio srebrnu medalju! Na 50m prepone kod devojčica imali smo dve predstavnice Lorenu Đerman i Minju Miljković. Ubedljivom pobedom Lorena je osvojila zlatnu medalju! U skoku u vis kod dečaka prva tri takmičara su imala iste preskočene visine, naš Viktor Topalović je završio kao treći zbog većeg broja pokušaja i osvojio bronzanu medalju! Nika Grozdanić je u skoku u dalj zauzela 15. mesto. U bacanju medicinke drugo mesto je osvojila Nađa Anđelić! Na 150m kod devojčica Saša Doganjić je zauzela četvrto mesto, dok je Nastasija Lero bila treća!

ZLATO
Lorena Đerman – 50m prepone

SREBRO
Petar Joksimović – 50m
Sofija Govedarica – 50m
Nađa Anđelić – bacanje medicinke

BRONZA
Viktor Topalović – skok u vis
Nastasja Lero – 150m

Atletske školice B, osvajači medalja

Atletske školice C

Na 50m prepone, BAK je predstavljala Neda Gutović koja je zauzela prvo mesto u grupi dok je u ukupnom plasmanu završila na osmom mestu. Prvu i jedinu medalju za naš klub u kategoriji atletskih školica C osvojio je Vuk Virijević u trci na 50m. On je na kraju bio treći i okitio se bronzom! Vasilija Antonić je zauzela osmo mesto u skoku u dalj rezultatom 2.13m.

BRONZA
Vuk Virijević – 50m

Atletske školice C

Čestitamo svim osvajačima medalja! Veliki aplauz ide i ostalim našim šampionima koji ovaj put nisu uspeli da dođu do medalje, ali su svakako dali sve od sebe i ponosno branilli plavo bele boje Beogradskog atletskog kluba!

Sve rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Leave a Comment