Prvenstvo Balkana obeležile srebrne medalje naših takmičara

Za vikend, 25. i 26. maja, održano je Prvenstvo Balkana za seniore u turskom Izmiru. Naši takmičari su zabeležili odlične nastupe u svojim disciplinama i doneli Srbiji čak 4 medalje!

Iz našeg kluba, poziv selektora za Prvenstvo Balkana je dobilo 5 naših atletičara, i to Anja Lukić i Katarina Vreta u konkurenciji seniorki, i Asmir Kolašinac i braća Kijanović kod seniora.

Boško Kijanović i Asmir Kolašinac su se uz sjajne rezultate okitili srebrnim medaljama i time pokazali odličnu formu pred Evropsko prvenstvo u Rimu. Boško je postao dvostruki vicešampion Balkana na 200 i 400m!

Ženska štafeta 4x100m, u čijem sastavu su se našle i naše Anja Lukić i Katarina Vreta, ponovo je istrčala državni rekord, 44.36s, i tim rezultatom osigurala takođe srebrnu medalju za Srbiju. Nažalost, to nije bilo dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo u Rimu. Srpska štafeta je završila na 18. mestu na rankingu, dok se 16 timova plasira na Evropsko prvenstvo.

Anja Lukić je završila trku na 100m prepone na sedmom mestu na Balkanu. Isto mesto u konkurenciji seniora u trci na 100m zauzeo je Aleksa Kijanović. Oboje su ostali veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, Aleksa je prvi ispod crte, odnosno nalazi se na 37. mestu na rankingu, dok je Anja završila na 40. mestu. Za plasman na EP je bilo potrebno da se nađu među najboljih 36 atletičara/ki Evrope u svojim disciplinama.

Čestitamo našim takmičarima i njihovim trenerima na sjajnom nastupu i želimo im mnogo sreće u nastavku sezone!

Na sledećem linku možete pogledati sve rezultate takmičenja.

Leave a Comment